Zeldzame Ziektendag: 25 februari 2012

Op 25 februari 2012 vindt de Zeldzame Ziektendag plaats in het Dolfinarium in Harderwijk. Het doel is om mensen met zeldzame aandoeningen 'een gezicht te geven' en daarmee aandacht te vragen voor de situatie van mensen die betrokken zijn bij zeldzame ziekten.

Organisatie
 De Zeldzame Ziekten Dag wordt georganiseerd door het Zeldzame Ziekten Fonds, ouder en patiëntenorganisaties VSOP, de Stuurgroep Weesgeneesmiddelen, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) en één van ’s werelds toonaangevende biotechnologiebedrijven, Genzyme.

Zeldzame Engel Award 
Op de Zeldzame Ziektendag wordt ook de “Zeldzame Engel Award” uitgereikt aan mensen die zich volgens de jury bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de zeldzame ziekten. Er wordt een award uitgereikt aan een patiënt of een naaste en een award aan een bijzondere wetenschapper, medisch specialist of andere medische zorgverlener.

Jury 
De jury bestaat uit de vertegenwoordigers van de organisatoren van de zeldzame ziekten dag: VSOP, KNMP (Fons Duchateau), Zeldzame Ziekten Fonds en de Stuurgroep Weesgeneesmiddelen.

Nominatie
 Kent u iemand die in aanmerking zou moeten komen voor deze prijs? Dan kunt u deze kandidaat vanaf nu tot 29 januari 2012 nomineren voor een Zeldzame Engel Award. Hoe u dit doet en aan welke criteria de nominatie moet voldoen, leest u op de website van de Zeldzame Ziektendag, onder de kop “Nominatie”.

Aanmelden en meer informatie
 Ook voor het aanmelden voor deze dag of meer informatie kunt u terecht op de website van de Zeldzame Ziektendag.